Populacja panter śnieżnych w Chinach podwoiła się

Populacja panter śnieżnych w Chinach podwoiła się

W Chinach żyje około 5000 panter śnieżnych, dwa razy więcej niż w 2013 roku. Ponad 800 tys. kilometrów kwadratowych siedlisk objęto ścisłą ochroną.

Zdjęcie ilustracyjne wygenerowane przez AI

Partnerzy portalu: